Reklamekampanje, metro-nettet i Oslo. Muktamagic av Clear Channel!

Det nærmer seg med stormskritt den store utstillingen min "Come Fly With Me" på Fineart!
Det er utrolig mye jobb som ligger bak, det er ikke "bare" å male alle bildene!! Det er en enorm produksjonsjobb bak i kulissene og det er det jeg jobber med utover hver natt...

Da er det fantastisk spennende å få gull-deal med norges største aktør innen utendørsreklame,selveste teamet til Toivo i Clear Channel! Fra i morgen vil denne promo-filmen kjøres på hele metro-nettet i Oslo! Jeg er så spent på å se det ute i byen og gleder meg vilt til å stå på metroen og se bildene mine... FLY forbi!...Come Fly With Me!!
se den på:

https://vimeo.com/66596726
 
Clear Channel Norway AS er Norges største aktør innen utendørsreklame. Clear Channel er en riksdekkende kanal med over 30 000 reklameflater fordelt i hele Norge. Selskapet har bymøbelavtaler med 25 norske byer, reklamerettighetene på Oslo Lufthavn og på landets største kjøpesentre.
Clear Channel Outdoor er verdens største aktør innen utendørsreklame, med over 1 million reklameflater i 44 land. I USA betjener selskapet over 200.000 reklameflater og er representert i alle definerte "Top 50" markedsområdene. Clear Channel Outdoor betjener også reklame på flyplass, jernbaner, taxi og kjøpesentra verden over. Adshel er Clear Channels internasjonale firma for bymøbler som betjener over 3500 byer. Mer informasjon finner du på www.clearchanneloutdoor.com




Blogglisten

Pressemelding "Come Fly With Me" Fineart 2013


PRESSEMELDING
HVA:
Come fly with me
Separatutstilling med Gro Mukta Holter. Maleri, tegning, grafikk, installasjon
HVOR:
Galleri Fineart
Filipstad Brygge 2 ved Aker Brygge / Tjuvholmen
NÅR:
Torsdag 23. mai kl 18. Utstillingen henger til 1. juni
KONTAKT:
Mette Dybwad Torstensen
Redaktør KUNST / mette@fineart.no / 901 19 07
Kristin Krugerud
Markedsansvarlig / kristin@fineart.no / 913 90 389
Tonje Buer
Galleriansvarlig / tonje@fineart.no / 936 76 798

Vårens vakreste kunstutstilling!
Gro Mukta Holter er en av de unge “up-comming” kunstneren vi har her i landet. Bosatt i Oslo, og med en sterk historie og tanke bak det hun gjør. Historien om Mukta Holter treffer deg rett i hjertet, akkurat som motivene og det solide håndverket. Bildene hennes har fått voksne menn til å gråte. Demente, som ikke hadde snakket på mange år, pratet plutselig om fjerne minner foran maleriene hennes under et dement-prosjekt i samarbeid med MoMA.


– Mammaen min hadde to fuglebur med 16 små finker i. Det eneste hun kunne gjøre var å sitte i en stor lenestol og se på disse fuglene. Benmargskreft spiste henne opp innenifra, hun hadde grusomme smerter. Legene ga henne tre år til, men hun levde i syv. Hun var en helt fantastisk person som fant mening i det vi andre ser på som meningsløst. Jeg holdt henne i hånden da hun døde, og neste dag opprant med en rød himmel jeg aldri har sett maken til. Det var som om konfetti drysset over himmelen, som en fest, men også som fargerike byggesteiner til nytt liv. I den dypeste sorg kan man se det vakre.
Dryssende konfetti fra en hatt. Et Hertervig- landskap med elver som synes å renne evig. Flygende kvinner med paraplyer. Fuglebur og en hjort. Kunstneren GRO MUKTA HOLTER maler bilder fra et sted mellom drøm og vir- kelighet. 23. mai tar hun deg med på vårens vakreste utstilling.
– Frida Kahlo malte blomstene så de ikke skulle dø fra henne. Jeg vil minne folk på å capture the moment, sier kunstneren.
Historien om Mukta Holter treffer deg rett
i hjertet, akkurat som motivene og det solide håndverket. Bildene hennes har fått voksne menn til å gråte. Demente, som ikke hadde snakket på mange år, pratet plutselig om
fjerne minner foran maleriene hennes under
et dement-prosjekt i samarbeid med MoMA. Kommunikasjon- og kulturklassen på Sta-
bekk videregående skole skrev et dikt etter å
ha sett utstillingen Everything That Was, Still Is.


Min historie er en gave til meg som kunstner.på Bymuseet i Oslo. Hvorfor drømmer jeg grønt? Drømmene påvirker vår identitet. Vår identitet påvirker framtida. Kan jeg sette fra meg bagasjen? Jeg kan ikke se, men jeg forstår det likevel. Fargene skin- ner som magi. Jeg vil være et barn igjen!
– Evnen til å bli berørt og berøre er en gave vi mennesker har fått. Når eldre mennesker, stuet bort i glemsel og ensomhet, blir berørt og i stand til å fortelle sine historier i livets siste fase, får jeg bensin til å fortsette. Eller når jeg står foran en klasse med fjortiser og tenker at dette, dette kan bli kleint, og de spør: Tenker du at du er inne i en drøm? Da begyn- ner jeg å grine!
Selv har Holter hele livet søkt en forklaring. Hun vet at hun er cirka 36 år. Hun ble nemlig funnet på gaten som spebarn og kom til et barnehjem i Bang- ladesh, drevet av Mor Teresa. 11 måneder gammel kom hun til Norge med ben som spagetti og armer som kunne bøyes i alle retninger. Foreldrene fikk beskjed om at hun kanskje ville bli lam, og at hun var et alvorlig barn. Etter en uke smilte hun. Og et- ter noen måneder var hun rundere enn de andre og ville ta igjen alt!
Dessverre ble moren syk, senere faren, og alt det normale forsvant. De måtte være stille. Lyset ble stengt ute. Søsteren flyktet inn i skolen og bøkene. Holter inn i tegningen. Hun diktet seg en verden. De ble den rammede familien. Hvorfor dem – foreldrene hennes, de sunneste og vakreste menneskene hun visste om?
– Det var en labyrint av gåter. Jeg ville sette det i system og søkte hele tiden etter noe større. Hadde jeg vært kristen eller tilhørt en annen religion, kunne jeg kanskje funnet en slags mening i dette. Jeg hadde en dødsangst allerede som barn. Denne måten å se verden på har nok formet meg som kunstner.
Hennes barne- og ungdomstegninger er imponer- ende. Som 16-åring dro hun til Oslo og ble en del av Nerdrum-skolen. Etter to år ved Strykejernet Kunst- skole ville hun finne sitt eget uttrykk. Hun hadde atelierer overalt, og jobbet også som grafikerassistent hos Norske Grafikere. Hun mottok flere stipender og reiste blant annet til Spania for å trykke, og til Cuba der hun tegnet portretter på gaten. Hun designet et
servise for barn, en dukke for et kvinne og barn- prosjekt i Soweto, og hun laget en installasjon i Tøy- enparken med fokus på tingene vi ukritisk kjøper på 10-kronersmarkedene.
Inspirasjonen tar hun inn hele tiden:
– Jeg sitter med iPhone, musikk, Mac og TV samti- dig, og tar inn hele tiden. Så baker jeg alt sammen på bildene mine, lager en fortelling og gir deg nøklene inn. Jeg elsker forfattere og regissører som bare blow me away. Derav tittelen Come fly with me. Jeg vil at dere med på en reise. Men det er ikke bare vakkert. Det er ganske risikofylt å henge der oppe under en paraply over Jotunheimen.
FAKTA:
Gro Mukta Holter (f. 1976)
• UtdannetbilledkunstnerfraSHKS/Kunsthøgsko- len i Oslo i 2004.
• Har jobbet som grafikerassistent på hos Norske Grafikeres Verksted.
• Separatutstillinger i blant annet Sandefjord Kun- stforening, Porsgrunn Kunstforening og Vestfold Kunstnersenter, og kollektivutstillinger i inn- og utland.
• Vært involvert i flere store designprosjekter i Norge, Sør-Afrika og Asia, bl.a. har hun designet den norske barneserien i tinn, Lille Solstråle, og kunstdukken Shwe Shwe Poppis for et kvinne og barn-prosjekt i Soweto i Sør-Afrika.
• Har mottatt Statens arbeidsstipend for yngre, nyetablerte kunstnere i to år.
• Har mottatt Oslo kommunes Kunst- og kultursti- pend for 2011 for sin separatutstilling i Bymuseet i Frogner parken.
• Har nylig stilt ut i Galleri Rosendal og Galleri Bek- kjarvik Gjestgiveri utenfor Bergen.
• Har frem til 2015 separatutstillinger i Galleri Athene i Drammen, KS i Tønsberg, Ålesund Kunst- forening og Galleri Osebro i Porsgrunn.
• Aktuell til høsten med en bok om mor sammen med Kjersti Salvesen, Mia Gjerdrum Helgesen og Ragnar Hartvig på Juritzen Forlag.


Fineart AS Besøksadresse: Tlf 2201 2420 www.fineart.no Org.nr 980 747 522
Pb 1945 Vika, 0125 Oslo Filipstad Brygge 2 Fax 2201 2440 kundeservice@fineart.no Kontonr 1604 05 97976



Blogglisten

"Come Fly With Me" Separatutstilling Galleri Fineart 2013


For et år siden ble jeg invitert til å stille ut separat på Galleri Fineart på Tjuvholmen i Oslo!
Siden da har jeg jobbet enormt mye med utstillingen, "Come Fly With Me" som vil bli den største jeg har hatt noen gang. Jeg har malt store formater, laget syv nye litografier og skal også vise tegninger og en installasjon.



Galleri Fineart består av en gjeng med dyktige folk, her ligger ingen på latsiden! Alle som jobber der er målrettet og de utfører alle ledd i galleridriften med perfeksjon, de gir også ut magasinet KUNST. Jeg er takknemlig for å få stille ut der og for å få ha dem som min agent!

 23. mai braker det løs med stor åpning og du er selvfølgelig hjertlig velkommen! Det vil bli vårlig stemning, overraskelser og mye gøy nede på bryggekanten. Ta med deg venner, mor, far, barn, unge og gamle! Alle er velkommen inn i min Muktamagic-verden!

Nye arbeider til utstillingen blir lagt ut fortløpende på min hjemmeside:http://www.mrsite.co.uk/usersitesv21/galleri-groholter.com/wwwroot/page3.htm

Her ligger utdrag fra siste nummer av KUNST der jeg ble intervjuet av sjefsredaktør Mette Dybwad Torstensen:

http://www.fineart.no/doc/gro_mukta_holter_2013

Blogglisten

Kampanje Litografi med ramme på Argate.no!



Et av mine faste gallerier, Galleri Artgate.no har nå en super kampanje
 med mitt nyeste litografi 
"Alle mine fugler"
Den varer kun en kort periode, løp og kjøp ;)



Blogglisten

Indonesia 2013

Jeg elsker Asia og denne gang var vi på Bali og Gili Trawangan. Mannen deltok på International Seaweed Symposium og vi slang oss med da han var ferdig på jobb. Bali er fantastisk, kunsten og arkitekturen, naturen og maten er helt vidunderlig! Vi reiste litt rundt og var i Sanur, Ubud, Kuta på Bali og på øyene Gili Trawangan og Gili Air. Her er noen knips fra turen som var en jobb/ferie-reise.Med kontor under palmetrær og brennende sol, gikk jobbingen med de neste seks prosjektene mine som en lek! 






































Blogglisten